- Úvod
- Zmrzlina
Zmrzlina
NAŠE ZMRZLINÁRNA
Výroba zmrzliny nás baví a stojí na kvalitních surovinách a poctivé práci, kde je zapotřebí smysl pro detail. Příprava každé vaničky naší zmrzliny se řídí pečlivě zvolenými a osvědčenými technologickými postupy. Sledujeme světové trendy, ale také vymýšlíme vlastní recepty. Účastníme se školení, která vedou ti nejlepší zmrzlináři, abychom Vám mohli nabídnout jedinečnou zmrzlinu.
Vanilková
Jedná se o jednu z nejoblíbenějších zmrzlin, a proto si na její výrobě dáváme záležet :-) Naše vanilková zmrzlina stojí na smetanovém základu bez použití rostlinných tuků. Při pohledu zjistíte, že obsahuje malinká zrníčka, což jsou skutečné vanilkové lusky z Madagaskaru, které jsou považovány za ty nejkvalitnější. Charakteristickou opravdovou vanilkovou chuť pak poznáte při ochutnání.
Jahodová
Základem jsou skutečné jahody a ne žádný prášek, jak to většinou bývá. Podíl jahod v každé vaničce je 50 % (2kg). Tuto zmrzlinu tedy hravě můžeme označit za sorbet (aby se mohla zmrzlina označit za sorbet musí obsahovat minimálně 25 % ovoce). Jahody rozmixujeme a smícháme s vodovým základem a cukrem a necháme vymrazit ve stroji. Poctivý a jednoduchý recept.
Mango, marakuja
Základem je 92% mangové pyré a 90% pyré z marakuji, které se smíchá s vodovým základem a cukrem a nechá se vymrazit. Výsledkem je sorbet neuvěřitelně osvěžující a vyvážené chuti sladkého manga a kyselejší marakuji.
Pistáciová - slaná
Tato zmrzlina je opravdový požitek pro všechny milovníky pistácií. Zmrzlinu vyrábíme ze smetanového základu bez použití rostlinných tuků. Následně přidáváme 100% pistáciové pesto, které se vyrábí namletím mírně opražených pistáciových ořechů. Směs smícháme a necháme vymrazit.
Další druhy zmrzliny zde podrobněji představíme brzy, bude se jednat o: čokoládovou, cheesecake s meruňkami, slaný karamel, arašídy, atd.